Tu mai asculți muzica de pe casetă ?

1
546

Casetele audio au jucat un rol extrem de important în industria muzicală și chiar dacă muzica s-a „mutat pe internet”, refuză să dispară. Un studiu realizat în Marea Britanie arată că 5% dintre cei chestionați au cumpărat o casetă numai în ultima lună și 10% au achiziționat muzică stocată pe discuri de vinil.

Cifrele s-au dublat față de anul trecut și tendința este de creștere. Consumatorii caută ceva în plus, o experiență unică, mai complexă decât ce primesc când descarcă un fișier mp3. În cautarea unei alternative, casetele și discurile de vinil renasc din cenușă.

Nu știu câți dintre voi mai aveți casete acasă sau câți mai ascultați muzică de pe casetă. Personal, am rămas fidel și casetei, chiar sunt colecționar de casete sau discuri vinil. E adevărat, sunetul nu se compară cu cel din 2015, dar e unic.

Era în gimnaziu, undeva între anii „00 și „02, aveam un walkman pe care ascultam muzica românească ce se găsea atunci pe piață. Dacă primeam cadou o casetă, eram cel mai happy. Când mi s-a stricat casetofonul, efectiv am plâns, atât pentru pierderea suferită, cât și pentru truda cu care l-am dobândit și mai apoi pierdut.

Aud astăzi tot felul de persoane care își doresc să salveze muzica de pe casetă în PC, ori să convertească casetele ori vinilurile în muzică digitală, în format MP3.

Prefer să rămân pe stilul retro, să păstrez teancuri de casete, dar să aud acel sunet…unic.

Anunță un prieten!

1 COMENTARIU

  1. Te asigur ca sunt multi care nu posteaza online faptul ca inca mai asculta casete pe casetofoane. Eu fac acest lucru aproape saptamanal deoarece colectionez aparatura de top din vremurile cand acestea costau o mica avere. Chiar fac achizitie de semnal din PC si inregistrez cu deck-uri profesionale pe casete de calitate brand-uite TDK, Sony, Maxell. Pentru nostalgici, caseta va ramane eterna. Va pot spune ca dintr-o sursa digitala de calitate cu fisiere FLAC, o placa audio de top, o caseta cu banda TIP 4, cu banda cu pelicula de metal si un recorder deck semi-profesional PUTETI in sufrageria dvs obtine un sunet de calitate mult peste CD-urile audio ce le cumparati din market sau mult peste fisierele MP3 piratate din mediul online.

LĂSAȚI UN MESAJ