Au început pregătirile pentru cel mai mare concurs de pian din România

0
108

Cel mai mare concurs dedicat pianiștilor profesioniști și amatori (Concursul Național de Pian Musica Munci), un eveniment de anvergură în lumea muzicală, atât prin calitatea și consistența premiilor, cât și prin numărul de participanți, își deschide din nou porțile.

Concursul este dedicat copiilor și tinerilor până în 18 ani, care studiază pianul în școli sau licee de muzică (categoria profesioniști), precum și celor care studiază pianul în sistemul privat (categoria amatori).

Marele premiu la categoria profesioniști este o pianină acustică în valoare de 5.000 euro, iar la categoria amatori, câștigătorul marelui premiu va intra în posesia unei pianine în valoare de 3.000 de euro.

Concursul se va desfășura în București, în perioada 31 martie – 2 aprilie, la acest eveniment fiind așteptați peste 200 de concurenți, peste 500 de persoane în public pe durata întregului concert, precum și peste 20 de parteneri media, dar și parteneri business.

Concursul Național de Pian „Musica Mundi” își propune să sprijine dezvoltarea muzicală în România și arată pianistica, încurajând cât mai mulți copii și tineri în aprofundarea muzicii și în inițierea, dezvoltarea sau aprofundarea tainei pianului, fiind un instrument armonic complex, studiul pianului presupunând din partea tinerilor interpreți studiu individual intens, consecvența, răbdare și voință, dezvoltându-le în același timp abilitățile cognitive, senzitiv-motrice și creative artistice.

„Ne propunem să recompensăm talentele pianistice din România, la acest concurs participând cei mai talentați copii din
școlile și liceele de muzică din țară care studiaza pianul de plăcere sau de performanță. Concursul este organizat de Școala de Muzică Boem Club și este dedicat copiilor și tinerilor până în 18 ani, care studiază pianul în școli sau licee de muzică (categoria profesioniști), precum și celor care studiază pianul în sistemul privat (categoria amatori). La categoria profesioniști s-au inscris deja peste 50 de copii din liceele de muzică cu profil vocațional din România, care studiază pianul de performanță, în timp ce la categoria amatori sunt înscriși peste 100 de copii”, explică organizatorii.

 

Anunță un prieten!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ