S-a mai stins o STEA! Leonard Cohen ne-a părăsit…

0
95

Muzicianul canadian Leonard Cohen a murit la vârsta de 82 de ani. Anunțul a fost făcut de către managerul artistului pe rețeaua de socializare Facebook.

„Cu profundă tristețe vă informăm despre decesul poetului, compozitorului și artistului legendar Leonard Cohen”, a scris agentul său pe pagina de Facebook a muzicianului.

Este autorul unui număr impresionant de volume de versuri bine primite de critică dar și al unei discografii care a făcut din el idolul mai multor generații.

Primul sau disc a fost remasterizat și vocea lui groasă, guturală a fost modificată pentru a semăna cu cea a lui Bob Dylan, pe atunci în mare vogă.

A început să imprime la studiorile din Nashville, cele care l-au lansat pe Elvis Presley și vocea sa a revenit la tonalitatea sa normală.

După o ședere de câțiva ani într-o mănăstire budistă, în 2001 a avut o revenire spectaculoasă în lumea muzicii cu zece cântece noi, disc ce l-a adus din nou in clasamentele de specialitate și pe primele pagini ale revistelor.

Poeziile şi cântecele lui Leonard Cohen au influenţat numeroşi scriitori, compozitori şi cântăreţi, iar piesele sale au generat peste 1.500 de coveruri pe plan mondial.

Artistul canadian, care a concertat de trei ori în România, a primit de-a lungul anilor numeroase premii şi distincţii internaţionale.

În 2008, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame, iar opera sa poetică a fost recompensată în 2011 cu premiul Prinţul de Asturia pentru Literatură, una dintre cele mai prestigioase distincţii culturale spaniole.

Credit foto: .Wikipedia

 

Anunță un prieten!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ