Sibiul va răsuna din nou în acorduri de chitară

0
142

În acest weekend, Sibiul va răsuna din nou în acorduri de chitară.

Timp de două zile, muzica va pune stăpânire peste orașul în care a luat naștere cel mai mare concert colectiv de chitară, unde de la cei mici, proaspăt învățăcei în tainele corzilor până la artiști consacrați, cu toții își dau mâna pentru un eveniment memorabil – Sibiu Guitar Meeting.

În jurul acestui concert colectiv, în ultimii ani s-a dezvoltat un adevărat festival, ce anul acesta va dura două zile și care va avea multe evenimente conexe. În avanpremiera evenimentului muzical, ce va începe vineri, 14 iulie, ziua de 13 este rezervată proiecțiilor de film in Piata Huet. Vineri, la ora 14, se va deschide accesul pentru public în zona destinată evenimentului din Piața Mică, unde tinerii dar si cei mai mici vor avea patru ore de ateliere artistice de chitară, percuție sau creație și unde vor putea testa chitări făcute la comandă.

Prima zi a festivalului stă sub genericul Generația Rock salută Generația Folk. Proiectul este un concert național de susținere a tinerelor trupe rock și folk de copii și tineri, cărora li se oferă ocazia să își expună talentul muzical în fața publicului pe o scenă la care, de cele mai multe ori nu au acces. Pe scena din Piața Mică vor urca trupe din Iași, București, Cluj, Craiova, Sibiu și chiar din Italia. Iar cei mici vor fi urmați pe scenă de unul dintre titanii muzicii folk românești, inegalabilul Mircea Vintilă. Concertul celui mai cunoscut folkist român începe la ora 21 și va fi urmat, la ora 22, de un concert al trupei locale Still Crazy. În același timp, doi dintre membrii trupei Vița de Vie vor susține un concert acustic, în Music Pub, ce va începe la ora 22.

Cea de-a doua zi a festivalului începe mult mai devreme. Atelierele își vor deschide porțile la ora 10, iar între orele 12 și 17, în Piața Huet, vor avea loc mai multe concerte stradale de chitară. Chitaristul trupei Vița de Vie, Cezar Popescu, va susține pentru toți cei interesați un masterclass de chitară rock, în Music Pub, de la ora 14.

Prima parte a celui mai mare concert colectiv de chitară, Sibiu Guitar Meeting, începe la ora 19. Tineri chitariști din toate colțurile țării au putut exersa cele 15 piese ce vor fi interpretate în cadrul concertului prin proiectul „Pune mâna pe chitară”, coordonat de Manole, chitaristul formației Antract.

Piața Mica va răsuna din nou de refrene celebre, piese precum Cântec pentru Prieteni, Zi după Zi, Cât de departe, dar și din repertoriul internațional. În pauza concertului vor avea loc două tombole, una a cercurilor de chitară „Pune mâna pe chitară” și una care va desemna cel mai bun costum de chitarist, iar la finalul concertului va avea loc tombola ce va oferi marele premiu, o chitară electrică. Detalii pe facebook/punemanapechitara

Sibiu Guitar Meeting este un eveniment cofinanțat de Primăria Sibiu și susținut de Unimat, Marquardt, Keep Calling, Nestle

Anunță un prieten!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ